Kunstgebit reparatie of aanpassing

Een kunstgebit kan slijten, breken of op den duur niet meer goed passen. Ook in die gevallen kunt u bij TPP Delfzijl terecht. Onze tandprothetici zorgen voor een vakkundige reparatie of aanpassing.

Aanpassen van uw prothese

Meestal gaat uw kunstgebit na verloop van tijd minder goed passen. Dit komt doordat de vorm van uw kaak verandert en gaat slinken. Daar is helaas niets aan te doen. Het kunstgebit houdt daarentegen wel dezelfde vorm, dus zal losser gaan zitten of pijn veroorzaken en kan dan ook breken of scheuren. Daarom is het onvermijdelijk dat u uw kunstgebit af en toe moet laten aanpassen of moet laten voorzien van een nieuwe ‘voering’.(rebasen). Bovendien worden behandelingen zoals kunstgebit repareren en opvullen voor 90% vergoed vanuit Basisverzekering ). In het sommige gevallen is een nieuw kunstgebit nodig. Dan vergoeden zorgverzekeraars voor 75% uit de basisverzekering eens in de 5 tot 8 jaar een kunstgebit , maar in bijzondere gevallen ook vaker. Houdt u bij alle vergoedingen wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Wilt u meer weten over een nieuw kunstgebit, maakt u dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek/kunstgebit controle.