Wat vergoedt uw verzekeraar?

De kosten voor een volledig kunstgebit of klikgebit worden voor het grootste gedeelte vergoed vanuit de basisverzekering. Ook een klikgebit is opgenomen in de basisverzekering, hierbij geldt een wettelijke eigen bijdrage. Wij declareren voor u bij alle zorgverzekeraar. Ook tijdens ons gratis adviesgesprek geven we duidelijk aan wat de kosten voor u zijn.

kosten bij volledige kunstgebit

Zorgverzekeraars vergoeden elke 6-8 jaar een nieuw kunstgebit/klikgebit. De kosten worden voor 75 % vergoed vanuit de basisverzekering en 25 % kan (gedeeltelijk) vergoed worden uit uw prothese of aanvullende (tandarts)verzekering. Houdt u bij de vergoeding wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Als een vervangend gebit eerder noodzakelijk is, kan dit. Daarvoor moeten we een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar.

Kosten bij kunstgebit op implantaten (klikgebit)

Voor een kunstgebit op implantaten (klikgebit) geldt een wettelijke eigen bijdrage van 10% en 17%  vanuit de basisverzekering  op de gehele behandeling. Deze wettelijke eigen bijdrage kan (gedeeltelijk) vergoed worden uit uw prothese of aanvullende (tandarts)verzekering. Houdt u bij de vergoeding rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

kosten bij kunstgebit reparaties

Het opvullen of het repareren van het kunstgebit is eveneens in de basisverzekering opgenomen. Zorgverzekeraars vergoeden 90 % en er geldt een eigen bijdrage 10% van de reparatiekosten van een volledige kunstgebit. Houdt u bij de vergoeding wel rekening met uw jaarlijkse eigen risico.

Reparaties van een gedeeltelijk kunstgebit (kunstharsplaatje en frameprothese) worden uitsluitend vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering.

 

Vooraf een begroting

U kunt voor alle behandelingen vooraf een begroting krijgen. Wij informeren u altijd vooraf zo nauwkeurig mogelijk over de kosten van een behandeling. Voor behandelingen kunt u altijd vooraf een schriftelijke begroting vragen, die u eventueel kunt voorleggen aan uw verzekeraar.

Wilt u exact weten wat er wordt vergoed vanuit uw aanvullende (tandarts)verzekering? Neem dan contact op met u eigen zorgverzekeraar. Ook kunt u via onderstaande links  terug vinden wat de actuele tandarts prestatie en tarieven voor 2018 zijn.

 

https://www.tandarts.nl/tandartstarieven/2019